Mozilla: Ingen planer om firefox browser til iPhone

I et blog-indlæg der offentliggøres i dag, har Mozilla meddelt, at de ikke har nogen planer om at udvikle en fuld version af deres browser – Firefox til iPhone, men i stedet foretrækker at fokusere på sin Firefox Home program designet til at integrere browser erfaringer mellem stationære og mobile miljøer.

Ingen Firefox browser til iPhone

”Vi arbejder på at få så meget Firefox erfaring som muligt ind i Firefox Home. Mange har forespurgt om at tilføje mere browser-lignende funktioner til Firefox Home, men der er tekniske og logistiske begrænsninger, der vanskeliggøre det, måske endda umuliggøre at udvikle en fuld version af Firefox til iPhone. Vi er fokuseret på at opbygge Firefox Home som, claud-based applikation, som folk fortsat vil elske og bruge.”

Ud fra en brugerundersøgelse skal Mozilla nu beslutte om de skal tackle en iPad-specifik version af Firefox Home, selv om det ville give samme begrænsninger i funktionaliteten som applikationen til iPhone, altså samme problem på både iPad og iPhone.

Apples iPhone og andre MacOS devices bliver naturligvis leveret med forskellige versioner af Apples egen Safari-browser tilpasset den enkelte device, derimod har der historisk ikke været den store interesse fra tredje parts udviklere for at udvikle en browser til platformen, en undtagelse er dog opera, som har lanceret sin Opera Mini tidligere på året, som er er hurtigere end Safari browseren, pga. af serverside compression.

Vi kommer med en anmeldelse af Opera Mini senere.

Læg en besked

*

captcha *